Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Sasca Mică a organizat pe 8 Martie spectacolul ,,Sărbătoarea Mărțișorului”, dedicat beneficiarelor-femei din centru.

După multe ore de pregătire, de repetiții, de emoții, beneficiarii centrului, coordonați de conducerea centrului, au creat un eveniment pe placul tuturor.

Grupul ,,Speranța”, format din beneficiarii CRRN Sasca Mică, a încântat publicul cu un program artistic format din cântece și dansuri populare, specifice zonei etnografice Cornu Luncii - Sasca Mică. „Ne-am bucurat și de prezența soliștilor vocali Stelian Rusu, Mirela Ungureanu, Gheorghiță Ciot și Daniela Aldea, care au oferit mărțișoare muzicale celor prezenți. Acest regal folcloric a fost încheiat cu microrecitalul de muzică clasică, la pian, susținut de meloterapeutul CRRN Sasca Mică, Lucian Afilipoaei”, a declarat Sonia Cuseac, șefa CRRN Sasca Mică.

Persoanele cu dizabilități din centrele sucevene, spun organizatorii, așteaptă cu nerăbdare orice eveniment în care se pot implica și pot demonstra talentul și abilitățile pe care le au. „Sărbătoarea Mărțișorului” a fost dedicată, cu prioritate, sărbătoririi femeii, dar implicarea a fost din partea tuturor beneficiarilor. Centrul de la Sasca Mică beneficiază de o stație de radio cu circuit intern, din echipa redacțională făcând parte și două femei, care au abilități în acest sens, din rândul beneficiarilor.

De asemenea, tot la acest centru s-a înființat un teatru de păpuși, „cu scenă și păpuși superbe”, un proiect important și de suflet în care sunt implicați și beneficiarii. Trupa de teatru de păpuși de la CRRN Sasca Mică va susține un spectacol de păpuși la o grădiniță din Fălticeni, unde a fost invitată pentru a le face o bucurie copiilor.