Judecătorii de la Tribunalul Suceava au dat o primă sentință într-un terifiant caz de omor și de viol petrecut în luna august a anului trecut, la Broșteni. Atunci, o bătrână de 82 de ani a fost găsită moartă în casa din satul Cotârgași în care locuia singură. Ulterior s-a constatat că moartea acesteia fusese violentă și, mai mult de atât, survenise în urma unui viol. Ancheta judiciariștilor de la Serviciul de Investigații Criminale a ajuns destul de repede la Constantin Mandric, în vârstă de 37 de ani, necăsătorit, consătean cu victima.

Autorul oribilei fapte a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor calificat, 6 ani de închisoare pentru viol și 1 an de închisoare pentru infracțiunea de violare de domiciliu. În urma contopirii a rezultat pedeapsa de 20 de ani și 4 luni de închisoare, stabilită de Tribunalul Suceava. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Interesant este că inculpatul nu mai este în arest preventiv, fiind pus sub control judiciar de pe 5 septembrie 2022.

Cercetările din acest caz au stabilit că pe timp de noapte, jurul orei 22.00, după ce a consumat băuturi alcoolice la un local din apropiere, bărbatul de 37 de ani s-a deplasat la locuința victimei, cunoscând că aceasta locuia singură, cu intenția de a întreține raporturi sexuale. El a reușit să pătrundă în interior, după care a tras-o pe victimă de pe pat și a întreținut raporturi sexuale normale cu aceasta, împotriva voinței acesteia. Femeia a ripostat și a încercat să scape, provocându-i acestuia zgârieturi pe față. Din ancheta polițiștilor judiciariști și a procurorului criminalist de caz a mai rezultat că, din cauza opoziției victimei, bărbatul i-a imobilizat acesteia ambele brațe prin comprimarea pe piept, după care a părăsit locuința femeii.

Necropsia cadavrului efectuată a stabilit că moartea victimei a fost violentă și a fost cauzată de asfixia mecanică prin comprimare toracică. Practic, în momentul în care a ținut-o pe bătrână imobilizată și a apăsat-o pe piept, autorul i-a provocat decesul.