Bărbatul în vârstă de 60 de ani care lucra la Direcția Domeniului Public din cadrul Primăriei municipiului Suceava și care a atins în locuri sensibile o fetiță care se afla în Parcul Tătărași a scăpat de pușcărie. Deși inițial Judecătoria Suceava îl condamnase la pedeapsa de 3 ani și 2 luni de închisoare, judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au admis apelul declarat de Viorel Belțic. Acesta a scăpat în final cu o pedeapsă de 2 ani de închisoare, dar cu suspendare sub supraveghere, soluție care este definitivă. Curtea de Apel Suceava a diminuat semnificativ și cuantumul daunelor morale pe care Belțic trebuie să le achite fetei, de la 40.000 de lei la numai 10.000 de lei. 

O fetiță în vârstă de 12 ani, din Fălticeni, venise cu bunicul său în Parcul Tătărași în ziua de 29 iulie 2022. Viorel Belțic, din Salcea, angajat la Domeniul Public, se afla în parc în timpul serviciului. La un moment dat, bărbatul s-a apropiat de fetiță într-un loc ferit și a atins-o pe sâni. Bărbatul ar fi insistat pe lângă fată că vrea să îi caute ”inimioara”. Minora s-a speriat și a început să strige după ajutor. Bunicul acesteia a sunat la 112 și astfel la fața locului a ajuns un echipaj de poliție. Au fost demarat imediat cercetări. Bărbatul acuzat a fost audiat, iar a doua zi a fost deja prezentat în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală. Minora a fost evaluată de un psiholog. 

Viorel Belțic a fost arestat preventiv în data de 20 iulie 2022, însă pe 5 august a fost pus în libertate, în apel, sub măsura controlului judiciar. Conform Codului Penal, actul de natură sexuală, altul decât cele prevăzute în articolul 218 (violul), cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.