Festivalul Național-Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a IX-a, dă startul înscrierilor la cele patru secțiuni ale competiției, sâmbătă, 6 mai 2023, înscrieri care se încheie pe 19 iunie 2023, la ora 18:00. Evenimentul se va desfășura pe 23 și 24 iunie 2023, la Vicovu de Sus, și are ca temă: „Poftiți la masa strămoșilor noștri!”.Condiții de participare: să poarte o coroniță de sânziene; să poarte o ie tradițională, să interpreteze o poveste despre sânziene (proză/poezie/teatru-dans).
Premiile din acest an sunt foarte atractive: Secțiunea Regine: Premiul I (Regina Sânzienelor) - 2.500 de lei (bani/bunuri); Premiul II - 1.500 de lei (bani/bunuri); Premiul III - 1.000 de lei (bani/bunuri); Menţiune vor primi toate participantele la concurs; Secțiunea Prințese: Premiul I (Prințesa Sânzienelor) - 750 de lei (bani/bunuri);  Premiul II - 500 de lei (bani/bunuri); Premiul III - 300 de lei (bani/bunuri); Menţiune vor primi toate participantele la concurs; Secțiunea Grupuri: Premiul I  - 1.500 de lei (bani/bunuri); Premiul II - 1.000 de lei (bani/bunuri); Premiul III - 1.000 de lei (bani/bunuri); Menţiune vor primi toate participantele la concurs; Secțiunea Costume Inspirate din Mitologia Românească: Premiul I  - 500 de lei (bani/bunuri); Premiul II – 300 de lei (bani/bunuri); Premiul III - 200 de lei (bani/bunuri); Menţiune vor primi toate participantele la concurs.

 

·        Magie. „Poftiți la masa strămoșilor noștri!”

 

Inițiatorul și susținătorul financiar al acestui proiect cultural, Dumitru Parasca, ne-a spus că în Regatul Sânzienelor va fi „magie pentru două zile”. „Festivalul nostru adună în Bucovina de poveste oameni de cultură din toată țara, ambasadori ai tradițiilor din zonele pe care le reprezintă cu mândrie, zâne bune, Sânziene, prințese și prinți, regine, cavaleri și haiduci, oameni care au în comun dragostea și respectul pentru patrimoniul neprețuit al poporului nostru. Anul acesta, la festival, vom avea și bucătari celebri, care vor găti bucate tradiționale și ne vor spune: <Poftiți la masa strămoșilor noștri!>. Acesta este, de altfel, titlul cărții pe care o vom lansa la festival. Este o carte despre mâncare românească și povești ale românilor. Urăm succes tuturor concurenților”, a completat Dumitru Parasca.

Organizatorii Festivalului Național Concurs „Regina Sânzienelor”, ediția a IX-a, sunt Asociația Culturală „Regatul Sânzienelor”, Depa Serv SRL, Dumitru și Elena Parasca. Parteneri: Primăria și Consiliul Local Vicovu de Sus, Monitorul de Suceava, Tradițional TV, Viva FM, Crai Nou. Toate detaliile despre concurs, Regulamentul și formularul de înscriere la concurs se găsesc pe www.reginasanzienelor.ro. Telefon: 0740 060 829.