În decurs de mai puțin de trei ore, polițiștii suceveni au indisponibilizat în dimineața zilei de miercuri două autoutilitare care erau folosite pentru transporturi ilegale de material lemnos. Pe DN 17, la Pojorâta, a fost oprit pentru control un autovehicul marca Mercedes Benz care avea și o semiremorcă în care era încărcat lemn de gater, din specia stejar. Șoferul a prezentat un aviz de însoțire a mărfii pentru cantitatea de 31,65 mc, numai că după ce au verificat în aplicația Sumal 2.0. polițiștii au constatat că datele nu bat, mai exact lungimea buștenilor. Mai mult, s-a constatat că pentru autoutilitara în cauză copia conformă a licenței de transport era expirată, iar șoferul a refuzat cântărirea acesteia.

Firma la care lucra șoferul a fost amendată cu 12.000 de lei, iar certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare au fost ridicate. În plus, autoutilitara a fost indisponibilizată, iar cantitatea de 31,65276 mc de lemn, în valoare de 36.590 de lei, a fost reținută, fiind dată în custodie la Atelierul de Producție Sadova.

Al doilea caz s-a înregistrat pe drumul care leagă Gura Humorului de Valea Moldovei. În apropierea Cantonului Silvic Izvor, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară marca MAN. Șoferul, un bărbat de 29 de ani, din Stulpicani, nu a putut prezenta nici un fel de document pentru buștenii pe care îi transporta. Autoutilitara a fost condusă în Depozitul de material lemnos al Ocolului Silvic Gura Humorului, ocazie cu care s-a stabilit că este vorba de cantitatea de 11,90 mc buștean gater. Materialul lemnos a fost predat în custodie personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului, iar autoutilitara a fost indisponibilizată.