Prima rundă de negocieri dintre sindicatele din educație și decidenții din Guvern a eșuat, oamenii școlii refuzând oferta reprezentanților Executivului, considerată „praf în ochi”, nu un răspuns punctual la solicitările angajaților.

În Capitală, câteva mii de protestatari au participat la un marș care a pornit din Piața Victoriei până la Palatul Parlamentului. Cei care au ieșit în stradă vor o ofertă concretă și imediată, care să vizeze creșteri salariale în primul rând, veniturile mici reprezentând principalul motiv pentru care a început această grevă.

Pe plan local, începând de vineri, pe esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava vor fi organizate „adunări publice” la care sunt așteptați circa 300 de angajați din școlile sucevene.

„Personal am participat la această întâlnire și am văzut lipsa de respect a Guvernului României față de noi, toți angajații din educație. În acest moment reacția noastră trebuie să fie hotărâtă și demnă: Suceava se alătură tuturor județelor și iese în stradă! Așadar, începând de vineri mutăm greva generală în stradă!”, a transmis prof. Giani Leonte, liderul Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava.

De asemenea, prof. Traian Pădureț ne-a transmis mesajul membrilor afiliați la Uniunea Județeană a Sindicatelor „Pro Educația” Suceava, „un NU hotărât ofertei guvernanților! În PNNR nu se precizează că nu se pot acorda măriri salariale!

În PNNR se solicită elaborarea unui proiect de lege a salarizării echilibrat pentru sistemul bugetar!! De mâine până joia viitoare vom avea mitinguri, în fiecare zi lucrătoare, între orele 11-12, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava! În unanimitate, membrii noștri de sindicat și-au exprimat acordul de continuare a grevei! Astăzi s-au alăturat grevei și alți colegi care erau indeciși! Protestele, de orice formă, vor continua până când personalul din învățământ va fi tratat decent”.