Coordonatorul politic al miniştrilor PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, la Senat că dacă prim-ministrul Emil Boc refuză să-l revoce din funcţie pe Gabriel Oprea atunci se creează "o problemă serioasă".

Dragnea a spus că deşi nu crede că se va ajunge până acolo, în cazul în care premierul refuză să-l revoce din funcţie pe Gabriel Oprea, care a pierdut sprijinul politic acordat de PSD, atunci se crează o problemă serioasă.

"Nu cred că se va întâmpla asta şi nu aş vrea să discutăm despre asta până când nu se ajunge acolo", a mai spus el.

Dragnea a mai precizat răspunzând unor întrebări, că liderii PSD nu au discutat despre posibilul înlocuitor al lui Oprea la ministerul Internelor.

El a mai spus, întrebat de ziarişti, că liderii PSD nu au discutat nici despre varianta ca el să fie desemnat din partea PSD ministru de Interne.

Conducerea PSD a decis cu o largă majoritate retragerea sprijinului politic ministrului de Interne Gabriel Oprea, urmând să facă o nouă propunere pentru acest post, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, liderul partidului, Mircea Geoană, care a anunţat şi propunerea de excludere a lui Oprea din PSD.

Geoană a precizat că propunerea de excludere a lui Oprea din formaţiunea social-democrată a fost înaintată Comisiei de integritate a partidului.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a anunţat, vineri, după şedinţa de Guvern, numirea a patru secretari de stat în MAI, precum şi a lui Virgil Ardelean la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a ministerului, cu rang de secretar de stat.

Premierul Emil Boc a semnat decizia prin care chestorul de poliţie Virgil Ardelean, supranumit "Vulpea", este numit la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul de Interne.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat că premierul Emil Boc a acceptat propunerile de numire în funcţie la MAI avansate de Gabriel Oprea fără a le verifica cu Mircea Geoană şi că a semnat aceste numiri deşi fusese rugat de liderul PSD ca acestea să nu fie publicate în Monitorul Oficial.