Un ”naș de tren” a fost dus de urgență și internat duminică seară la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava. Acesta avea simptome de infectare cu noul coronavirus, motiv pentru care a fost testat și se așteaptă rezultatele.

Dacă acesta va fi confirmat pozitiv cu COVID-19, un număr important de colegi vor trebui să intre în autoizolare, în special cei cu care a intrat în contact direct. Nu se știe ce se va întâmpla cu călătorii din trenurile pe care și-a desfășurat activitatea angajatul feroviar. Asta înseamnă că virusul s-a răspândit către un număr de persoane greu de precizat, mai ales că ”nașul de tren” a avut curse atât spre și dinspre București, cât și în județ.

Un coleg al bărbatului suspect de coronavirus a postat un mesaj pe adresa de faceboook Feroviarul Român, în care își exprimă nemulțumirea la adresa șefilor, dar și a presei.

”Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători (SNTFC) Unde este... a dispărut?! Unde sunt cei mari și tari de prin conducere sau federații ce <protejează> salariații?!...au dispărut și ei. Doamne ajută ! Rușinos...mii de oameni expuși, lăsați baltă, părăsiți practic. Prezenți doar la dat ordine și dispoziții, tăieri... Apoi! Alooo!!! Televiziunile! Acum nu-i mai vedeți pe <Nași>?!... Presă de căcat. Să-mi fie iertată ieșirea. E rușinos cum suntem lăsați de izbeliște când pe spinarea noastră trăiesc o grămadă de lepre cu funcții”, este mesajul postat de Gherasim Rotar.

În altă ordine de idei, CFR Călători i-a anunțat pe toți salariații că în luna martie li se va suspenda contractul de muncă pentru o zi, urmând ca din aprilie această suspendare să fie valabilă câte o zi pe săptămână, adică 4 zile la nivelul întregii luni. Măsuri similare se discută și pentru angajații de la CFR Infrastructură, dar și pentru cei de la CFR Marfă, măsurile care se vor lua urmând să fie comunicate zilele următoare.