Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că decizia de carantinare a municipiului Suceava și a opt localități învecinate a fost luată la timp, fiind o măsură necesară. Într-o declarație de presă de marți, Klaus Iohannis a transmis în mod special un gând bun și o încurajare pentru suceveni. „A fost nevoie de o măsură de carantinare pentru municipiul Suceava și comunele care înconjoară municipiul Suceava. Această măsură a fost luată la timp, a fost necesară, decizia autorităților este cea corectă. Dar, dragi suceveni, nu sunteți singuri! Suntem cu toții, în gând, alături de voi. Vom avea grijă ca tot ce este necesar pentru municipiul Suceava și comunele din jur să și ajungă acolo”, a spus Iohannis.

El a făcut un apel din suflet către suceveni să respecte ceea ce autoritățile impun, respectiv normele de deplasare, de igienă şi de distanțare socială. „Nu ieșiți din casă decât atunci când este absolut necesar. Când vă întâlniți cu alte persoane, evitați orice contact fizic, nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișați! Aceste măsuri sunt necesare pentru a vă proteja și pentru a îngrădi răspândirea virusului. Nu uitați, suntem alături de voi!”, a declarat şeful statului.

Klaus Iohannis a adăugat că situaţia de la Suceava a fost discutată într-o întâlnire de lucru cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarul de stat Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, și ministrul Muncii şi Protecției Sociale, Violeta Alexandru. „Am discutat, evident, situația din Suceava și toți suntem conștienți de seriozitatea pasului care s-a făcut, dar suntem conștienți și de răspunderea noastră. Am discutat pe urmă situația din spitale și vreau să vă asigur pe voi, medici, personal medical, că noi ne facem treaba”, a mai spus Klaus Iohannis.