Școala Gimnazială Pojorâta participă la un proiect Erasmus+ „Reading is my passion and new fashion” încă din toamna anului 2020. Parteneriatul implică școli din Polonia, Grecia, Letonia, România, Italia și Spania.

Scopul principal al proiectului este de a crește motivația elevilor de a citi, mai ales literatură.Proiectul implică 480 de elevi cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, dintre care jumătate constituie elevi mai puțin privilegiați (ținând cont de dificultățile sociale, economice și de învățare ale acestora).

După cum susține prof. dr. Cătălin Mihăilescu, „în cadrul proiectului toate școlile desfășoară activități și sarcini similare, iar unele dintre ele vor fi efectuate în echipe internaționale; 18 activități locale și 6 reuniuni internaționale (inclusiv 2 cursuri de formare a profesorilor)”. Sunt planificate diferite forme de lucru ale proiectului: cluburi de lectură, acțiuni de bookcrossing (schimb de cărți), participarea la o convenție fantastică, proiectarea de benzi desenate, crearea de jocuri didactice, întâlnirea cu scriitori, artiști populari, participarea la LARP (Live Action Role - un tip de joc de rol, în care participanții purtând costume, interpretează diferite personaje), cititul în familie și multe alte activități.