În perioada 1-31 decembrie 2021, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Fălticeni organizează manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, comemorării eroilor Revoluţiei din 1989, activităţi dedicate Crăciunului şi Anului Nou, competiţii sportive.

Pe 1 Decembrie, ora 12,00, la Altarul Eroilor, str. Republicii, nr.13 (lângă primărie), vor avea loc un ceremonial religios şi depuneri de coroane de flori. În perioada 15-23  decembrie, va avea loc ediţia a IV-a a Galei de Excelenţă. Ţinând cont de  recomandările privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii noului coronavirus, în acest an s-au desfăşurat puţine activităţi, majoritatea cu caracter sportiv, fălticenenii remarcându-se la competiţiile de volei, nataţie, canotaj, atletism, tenis de câmp, box. Data exactă va fi stabilită în funcţie de calendarul competiţiilor în care sunt angrenate o parte din secţiile cluburilor care au sportivi incluşi pe lista de premiere. Locaţia şi numărul de participanţi se vor stabili în funcţie de măsurile impuse după data de 8 decembrie de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), luând în considerare inclusiv organizarea Galei cu participarea sportivilor şi antrenorilor în mai multe tranşe.      

Pe 18 decembrie, dacă situaţia sanitară şi legislaţia va permite, de la ora 10,00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” se va desfăşura a IX-a ediţie a Concursului „Christmas Dance”. Faţă de anii anteriori, când la acest concurs participau sute de copii din întreg judeţul, la ediţia din acest an numărul maxim de participanţi este 150 de elevi şi preşcolari şi numai din municipiul Fălticeni. Numărul de spectatori va fi limitat în funcţie de deciziile pe care urmează să le ia CNSU, iar accesul în sala de spectacole va fi posibil doar pentru persoanele care prezintă certificatul verde.

Pe 18 decembrie, în Sala de sport  „Gabriel Udişteanu”, se va desfăşura ediţia a XIII-a a concursului „Cupa Iernii” la tenis de masă, competiţie organizată de ACS „Şomuz” Fălticeni, în parteneriat cu Primăria şi Consiliului Local Fălticeni şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Suceava.

Pe 19 decembrie, în Sala de sport „Gabriel Udişteanu” se va desfăşura ediţia a VIII-a a „Cupei Moş Crăciun” la tenis de câmp, concurs organizat de ACS „Nada Florilor” Fălticeni cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Fălticeni, la care vor participa 60 de copii care practică acest sport.

Pe 22 decembrie, începând cu ora 12,00, va avea loc comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989. Vor fi depuse coroane de flori la „Monumentul Eroilor Revoluţiei” situat pe strada 2 Grăniceri, la mormântul eroului Ioan Bute, din curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi şi la mormântul eroului Ionel Pascal, din Cimitirul Oprişeni.

Pe 31 decembrie, la ora 24.00, în Piaţa „Nada Florilor” va avea loc un foc de artificii.

 

Evenimente tradiţionale şi competiţii sportive

Primarul municipiului Fălticeni, prof. Gheorghe Cătălin Coman, a precizat: „Agenda manifestărilor pentru luna decembrie 2021 cuprinde evenimente devenite deja tradiţie în localitatea noastră, dar şi competiţii sportive. Ziua Naţională a României şi comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989 sunt evenimente cu semnificaţii deosebite pentru poporul român, care trebuie marcate şi în municipiul Fălticeni.

În ultimii ani au devenit tradiţionale două concursuri sportive, unul de tenis de masă, dedicat tinerilor şi adulţilor, înscris în calendarul Circuitului Naţional Amatur, şi un concurs de tenis de câmp dedicat copiilor. Dacă situaţia pandemică şi legislaţia vor permite, pentru a nu se pierde tradiţia, intenţionăm să organizăm o nouă ediţie a concursului de dans <Christmas Dance>, într-un format restrâns şi doar pentru copiii din municipiul Fălticeni.

Tot pentru a păstra tradiţia, la ediţia a IV-a a Galei de Excelenţă propun premierea sportivilor care practică volei, nataţie, canotaj, atletism, tenis de câmp, box, sportivi care anul acesta au avut performanţe deosebite, completând palmaresul cluburilor de la care provin cu noi medalii. Ne dorim ca în cadrul galei să invităm şi Cetăţeni de Onoare ai municipiului Fălticeni, care pot fi un exemplu pentru tânăra generaţie. Suma alocată pentru premiere sportivilor şi antrenorilor este de 30.000 lei, valoarea premiilor urmând a fi stabilită în funcţie de situaţiile transmise de cluburile sportive, în urma rezultatelor obţinute la competiţiile naţionale în luna decembrie”.