Un hoț recidivist din Vatra Moldoviței a fost ridicat de polițiști în baza unei sentințe definitive prin care a fost condamnat la executarea a 2 ani și 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Viorel Lucan a fost condamnat pentru un furt comis din sediul Serviciului de Ambulanță Suceava, cu precizarea că la data respectivă era deja recidivist, eliberat de puțină vreme din Penitenciarul Botoșani.

În luna ianuarie a acestui an, pe timp de noapte, un individ a pătruns în dormitoarele de la Serviciul de Ambulanță, de unde a furat telefonul de serviciu al unui șofer. Hoțul a mai luat atunci dintr-o ambulanță deschisă și un aparat GPS și un registru privind evidența substanțelor stupefiante.  

Hoțul a fost prins ulterior de judiciariștii de la Biroul de Investigații Criminale Suceava, care au organizat un flagrant pentru prinderea acestuia cu telefonul asupra sa.

Viorel Lucan, în vârstă de 36 de ani, din Vatra Moldoviței, era eliberat condiționat înainte de termen. 

Luni, 22 noiembrie, după ce sentința Judecătoriei Suceava a rămas definitivă, bărbatul din Vatra Moldoviței, care era deja supravegheat de polițiștii de la Biroul Supravegheri Judiciare, a fost identificat, reținut și transportat sub escortă la Penitenciarul Botoșani, unde va executa pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare.

Tot luni, 22 noiembrie, și un hoț recidivist din Pătrăuți a ajuns în Penitenciarul Botoșani, în urma unei condamnări definitive la o pedeapsă de 3 ani și 2 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt de material lemnos. 

Marius Lungu, din Pătrăuți, a fost ridicat de la domiciliu de polițiștii de la Secția Rurală Dărmănești, care l-au predat în vederea încarcerării.

Și în cazul acestuia pedeapsa provine din mai multe sentințe.