Duminică, 20 august, a avut loc a treia ediție a cupei Bădeuți la șah rapid.

Concursul a avut două secțiuni:

1.OPEN A - care s-a disputat pe durata a șase runde și a avut un timp de gândire de 10 minute / jucător și un adaos de 5 secunde / mutare la care au participat 18 jucători cu vârsta mai mare de 14 ani și ELO mai mare de 1150.

 2. OPEN B - care s-a disputat pe durata a șase runde și a avut un timp de gândire de 7 minute / jucător și un adaos de 3 secunde / mutare la care au participat 23 jucători cu vârsta mai mică de 14 ani.

La OPEN A clasamentul final a fosturmătorul:

  1. Andrei Ghilea, de la Cs Șah Suceava        5  puncte  
  2. Florin Axinte,din Rădăuți               4,5puncte
  3. Claudiu Ismail, de la Cs Șah Suceava     4,5  puncte
  4. Gheorghe Onica,din Rădăuți         4puncte    
  5. Ioan Poleac,dinMilișăuți                4puncte    

La OPEN B clasamentul final a fosturmătorul:

  1. ConstantinMiron,din Rădăuți        5,5puncte
  2. Antonia Maria Druta,din Rădăuți        5puncte
  3. Andrei Sfichi,de la Cs Șah Suceava     4,5 puncte
  4. Nectarie Miron,din Rădăuți           4,5puncte  
  5. Matei Muha, din Rădăuți                4,5puncte

Au fost oferite premii în bani pentru primii clasați de la categoriile OPEN A, OPEN B, seniori, jucători din Milișăuți și diplome de participare tuturor participanților și organizatorilor. Gazdele au oferit participanților apă și o gustare. Organizatorii acestei competiții au fost Mihai Crețu din Bădeuți, Primăria orașului Milișăuți, cluburile CS Hong-Ha Rădăuți, ACS Gambit Huși și CS Șah Suceava. Arbitrajul turneului a fost asigurat de către Ciprian Costea și Edison Muha de la CS Hong-Ha Rădăuți.

Cluburile Hong Ha Rădăuți și Șah Suceava doresc să promoveze practicarea șahului în județul Suceava și fac apel la reprezentanții autorităților locale și județene să sprijine organizarea de concursuri care să atragă iubitorii sportului minții prin parteneriate și prin proiecte benefice comunităților.