Un echipaj de poliție din Rădăuți a avut parte de un caz complicat după ce sâmbătă noapte, în jurul orei 23:00, a oprit pentru control un autoturism Mercedes Benz, pe strada Nicolae Bălcescu, din localitate.

Polițiștii au observat că în mașină erau doi bărbați care s-au mutat în interiorul mașinii, locul de la volan fiind lăsat gol.

Cei doi au blocat portierele mașinii și au refuzat să deschidă.

După ce au ajuns la concluzia că nu pot rezolva cazul în alt mod, polițiștii au pulverizat cu spray iritant lacrimogen în zona geamurilor și a radiatorului mașinii, până ce unul dintre bărbaţi a deschis Mercedesul. 

În mașină au fost identificați un bărbat de 29 de ani, respectiv unul de 36 de ani, ambii mirosind a alcool. Tot în mașină a fost găsită și o sticlă de bere, pe jumătate consumată.

În primă fază, cei doi au dat declarații contradictorii privind cine a condus, prin urmare ambii au fost verificați cu etilotestul. Cei doi aveau alcoolemii identice, 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii au fost conduși de polițiști la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Din cercetări și audieri a rezultat că cei doi au consumat băuturi alcoolice în seara de sâmbătă, într-o locuință din Rădăuți.

Tânărul de 29 de ani este proprietarul mașinii, dar acesta a declarat că, după ce a băut, i-a încredințat cheile bărbatului de 36 de ani, la fel de beat ca el, care a condus Mercedesul până când acesta a fost oprit de poliție. În cele din urmă, bărbatul de 36 de ani a confirmat declarația și a recunoscut că el se afla la volan.

Ambii s-au ales cu dosare penale, bărbatul de 36 de ani pentru conducere sub influența alcoolului, iar tânărul de 29 de ani pentru încredințarea mașinii unei persoane aflate sub influența alcoolului.