Municipalitatea suceveană va încheia un protocol de colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, în baza căruia va sprijini artiștii locali atât prin achiziționarea unor opere ale acestora, cât și prin expunerea lucrărilor lor în viitoarea sală de ședințe de Consiliu Local.

Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, după ce a vizitat cele opt Ateliere de Creație ale artiștilor plastici suceveni de pe strada Nicolae Bălcescu, care se află la ultimul nivel a unuia dintre blocurile din Centru care vor fi reabilitate pe fonduri europene. Blocul în care se află atelierele de creație este situat vizavi de clădirea teatrului municipal, iar reabilitarea sa este în prezent în faza de licitație.

„Am stabilit să facem în asociere evenimente comune, existând posibilitatea ca municipalitatea să achiziționeze o parte din picturile realizate, care vor fi expuse în Sala de Ședințe a Consiliului Local, care urmează a fi modernizată în acest an. În acest fel putem sprijini artiștii plastici suceveni, care duc lipsă de o finanțare suficientă”, a declarat primarul Sucevei.

Modernizarea etajului 5 al Primăriei Suceava este aprobată din 2022, dar investiția a fost amânată din cauza necesității de a finanța alte proiecte.