Problema incendierilor de vegetație uscată scăpate de sub control a apărut deja în acest an, mai repede decât de obicei dar previzibil, pe fondul temperaturilor mult mai ridicate decât normalul perioadei.

Sâmbătă,10 februarie, pompierii militari, alături de lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență, au intervenit pentru localizarea și lichidarea a trei incendii de vegetație uscată scăpate de sub control în satele Frătăuții Noi, Forăști și Bălinești.

Cele trei incendii s-au manifestat pe 25 de hectare de vegetație uscată și au pus în pericol alte terenuri din zonă și construcții civile.

”Având în vedere pericolul generat de aceste evenimente, solicităm autorităților locale și cetățenilor să manifeste maximă responsabilitate în acțiunile pe care le întreprind pentru prevenirea incendiilor, să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii acestora și să nu aprindă cu intenție vegetația uscată deoarece acest lucru este interzis”, a transmis un apel maiorul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni.

Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 de lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice, respectiv de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoane juridice.