Rugby Club Gura Humorului a jucat, la finele săptămânii trecute, meciul din fieful liderului Diviziei Naționale de Seniori, Știința Petroșani. Gazdele s-au impus scontat cu 47-11, în condițiile în care humorenii au jucat cu improvizații pe linia de treisferturi, unde au avut foarte multe absențe.

Managerul-jucător Ștefăniță Rusu a apreciat jocul echipei sale drept onorabil, având în vedere forța adversarului: ”Cred că am jucat ceva mai bine decât o arată scorul, pe grămadă chiar i-am dominat pe alocuri. Am fost nevoiți să apelăm la trei juniori debutanți la seniori, Ursulescu, Boca și Axinte. Avem multe accidentări printre tinerii care evoluează și în campionatul de juniori U 19, inclusiv jucători cheie, cum ar fi Nichitean sau Cuciureanu”.

Pentru RC Gura Humorului au punctat Rambo Plaiu – eseu şi Mihai Dărăban – lovitură de pedeapsă şi un dropgol.

Humorenii au rămas pe locul VI în clasament, din nouă combatante, poziție pe care nu au cum să o mai piardă.

CSM Bucovina Suceava nu s-a prezentat pe Litoral, pentru meciul cu CS Năvodari, pentru că nu s-a reușit găsirea unei cazări. Asta din cauză că mare parte din jucători nu sunt vaccinați, iar la hoteluri pot fi primiți doar cei vaccinați sau trecuți oficial prin boală. Având în vedere distanța mare, nu s-a putut pune problema de deplasare direct la meci.

Sucevenii au pierdut meciul la masa verde.

Sâmbătă, 27 noiembrie, CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului au programate ultimele meciuri casă, cu RC Bârlad, respectiv CS Năvodari.