Naționala de rugby a României a reușit o nouă victorie foarte importantă și puțin scontată, sâmbătă, la București, cu echipa statului Tonga. Echipa noastră, formată în mare majoritate din jucători de la doar trei echipe din campionatul intern, s-a impus de o manieră entuziasmantă cu 32-20, în fața unei echipe cu mulți jucători de top, care evoluează în prima ligă franceză.

Intrat în repriza a doua, humoreanul Daniel Plai a reușit și el un meci foarte bun, în ton cu echipa. A găsit breșe în apărarea oaspeților și a fost aproape de eseu, a pasat bine și mai ales a transformat toate loviturile de picior pe care le-a avut la dispoziție.

De la scorul de 20-20, Stejarii controlează perfect jocul, preiau conducerea și încep să se distanțeze pe tabelă prin loviturile de pedeapsă transformate de Daniel Plai. Tonganii au avut momente în care au atacat agresiv, însă s-au lovit de apărarea foarte bună a românilor.

Nu mai puțin de patru lovituri de pedeapsă a transformat Plai în repriza a doua, punând treptat o diferență confortabilă.

Daniel Plai a închis tabela cu o lovitură de pedeapsă transformată de la mijlocul terenului, 32-20.

Daniel Plai este din Gura Humorului, s-a format ca jucător la Humor iar actualmente joacă la Steaua.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu acest sport, după ultimele trei partide România a ajuns pe locul 15 mondial, o performanță extraordinară având în vederea subfinanțarea rugbiului de la noi, numărul redus de jucători și promovarea foarte scăzută în media.

Naționala României a încheiat un an 2021 cu adevărat excelent.