Un tânăr sportiv sucevean, Florin Arteni Fîntînariu, care face parte din Lotul Olimpic de Canotaj, va fi premiat de municipalitatea suceveană pentru rezultatele deosebite obținute în 2021.

Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu va fi discutat și cel mai probabil și aprobat de către aleșii locali suceveni în cadrul ședinței de miercuri, 24 noiembrie, suma propusă a-i fi acordată fiind de 2.500 de lei.

Tânărul sportiv, care locuiește în municipiul Suceava, pe strada Alexandru cel Bun, a fost propus pentru premiere de la bugetul local de către Vasilică Băițan și Valerică Gherasim – conducerea  Clubului Sportiv Municipal Suceava, unde este legitimat.

În cursul anului 2021 sportivul sucevean a obținut locul 2 în proba 8+1 la Campionatul European de Seniori desfășurat în perioada 9-11 aprilie 2021 la Varese în Italia și locul 1 în proba 4 rame la Campionatul European de Tineret under 23 desfășurat în perioada 4-5 septembrie 2021 la Kruszwica, în Polonia.

De asemenea, el a participat și la Jocurile Olimpice de la Tokio, obținând locul VII la Seniori. Sportivul sucevean este component al Lotului Olimpic de Canotaj.

Municipalitatea suceveană a arătat că sprijină și încurajează activitatea sportivă, atât prin finanțarea activităților sportive, cât și prin premierea sportivilor cu rezultate deosebite, fără a avea o obligație în acest sens.