Activistul de mediu Daniel Bodnar, agresat miercuri seară la Mălini, nu urmărea întâmplător cele două autovehicule cu lemn intrate pe poarta societății Transilis SRL Mălini. În urmă cu doar o săptămână, la societatea respectivă, Garda Forestieră Suceava a finalizat un control în urma căruia au fost confiscați 190 mc lemn, sub formă de buștean rășinoase. Valoarea lemnului confiscat este de peste 36.000 de lei.

Mai mult, în urma controlului inspectorii de la Garda Forestieră au aplicat și 3 amenzi, în valoare de 28.000 de lei, pentru șase încălcări ale legii.

Un alt amănunt important, verificările au avut loc în urma unei sesizări a lui Daniel Bodnar, coroborată cu alte informații anterioare ale celor de la Garda Forestieră Suceava.

Activistul de mediu Daniel Bodnar a făcut până acum mai multe sesizări către Garda de Mediu Suceava, iar o parte au fost confirmate. Chiar dacă nu toate sesizările acestuia s-au confirmat, cert este că Daniel Bodnar are merite certe cu privire la implicarea sa în combaterea afacerilor ilegale cu masă lemnoase. Din păcate,  pentru un om și un grup restrâns din jurul său, lupta este absolut inegală, iar autoritățile de control ale statului sunt cele trebuie să facă mai mult.