Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”distrugere” și ”lovirea sau alte violențe”, în cazul agresării activistului de mediu Daniel Bodnar, miercuri seară, la Mălini. Dosarul este înregistrat deocamdată cu autori necunoscuți.

Apelul la 112 al lui Daniel Bodnar a fost înregistrat la ora 19.25. Inițial, Daniel Bodnar a sesizat că are în față două camioane supraîncărcate cu lemn, care se deplasează pe direcția Cornu Luncii către Mălini. La a doua convorbire, activistul era deja în fața depozitului de material lemnos, de unde sesiza că asupra autoturismului în care se află se aruncă cu pietre.

Deși au sediul relativ aproape, când polițiștii de la Secția Rurală Mălini au ajuns la fața locului, pe strada Dispensarului, în fața sediului SC Transilis Forest SRL, activistul era deja în drum spre Spitalul Fălticeni.

Polițiștii au verificat în aplicația informatică transportul efectuat cu numărul de înmatriculare indicat de activist, constatând că există un aviz emis de Ocolul Silvic Comănești - Bacău, cu punct de descărcare Mălini. A fost sesizată mai departe Garda Forestieră Suceava, pentru a efectua cubajul.

Din ce a comunicat până acum poliția, nu este prea clar dacă echipajul de poliție a făcut miercuri seară și control efectiv la sediul societății.

Rămâne de văzut care va fi reacția poliției în acest caz, având în vedere că ministrul de Interne, Ioan Marcel Vela, a anunțat că trimite la Suceava corpul de control pentru a verifica cum au fost tratate sesizările depuse în ultimele luni de Daniel Bodnar.