Situația cazurilor de Covid-19 în municipiul Suceava a înregistrat, joi, o ușoară creștere, de la 28 de cazuri noi confirmate  în data de 9 decembrie, la 31 de cazuri noi confirmate în 10 decembrie, însă incidența rămâne sub 2,5 la mie, respectiv 2,49 la mie, conform graficelor furnizate de Comitetul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției. În ultimele 7 zile, joi a fost prima zi în care s-a înregistrat o creștere, de la 2,44 la mie în ziua anterioară.

În privința testelor, față de acum 14 zile, numărul de persoane testate aproape s-a dublat, de la 622 în 24 de ore pe 27 noiembrie, la 1.135 persoane testate, raportate pe 10 decembrie. Indicele de pozitivare a avut un vârf în data de 23 noiembrie, de 38%, iar pe 10 decembrie a ajuns la 9%.

Un alt indicator care a scăzut este rata deceselor în rândul persoanelor diagnosticate cu Covid-19, de la o medie de 7 decese pe zi, la 3 decese pe zi, înregistrate în zilele de 8 și 9 decembrie și 4 decese înregistrate pe 10 decembrie. Numărul total al sucevenilor diagnosticați cu Covid-19 care au murit de la începutul pandemiei până acum este de 702.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 unități administrativ-teritoriale 12 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, față de 10, în ziua anterioară. Alte 11 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 31 au sub zece cazuri în evoluție, iar 21 au peste zece cazuri în evoluție. Șapte localități sunt încă în zona roșie: Rădăuți, Vatra Dornei, Gura Humorului, Solca, Burla, Fundu Moldovei și Mănăstirea Humorului. Alte 25 sunt în zona galbenă. În județ sunt la această dată 4 focare: Casa de tip familial Orhideea Gura Humorului – 3 cazuri, CRRN Zvoriștea – 6 cazuri, Unitatea de Asistență Medico - Sanitară Vicovu de Sus – 3 cazuri și Centrul Social de Primire, Asistare și Îngrijire a Persoanelor Vârstnice Vatra Dornei, declarat focar pe 10 decembrie, 11 cazuri.

Numărul de cazuri Covid-19 în evoluție în județ este de 1.211, cu 20 mai mic față de ziua precedentă. Constant rămâne numărul de cazuri grave, 65, și numărul celor cu forme severe de boală internați la Terapie Intensivă. Joi, în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava nu era disponibil nici un pat la ATI. În această secție erau 20 de pacienți, dintre care 9 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 5 ventilați invaziv. Alți doi pacienți în stare gravă, ventilați, erau la ATI Covid în Spitalul Municipal Rădăuți.