Femeia sfâșiată de patru câini Rottweiler, pe o stradă din cartierul Ițcani al municipiului Suceava, a fost stabilizată la Spitalul Județean Suceava, fiind într-o stare bună raportat la leziuni, după pierderea mare de sânge. Femeia în vârstă de 67 de ani urma să intre în sala de operație, la Chirurgie plastică, pentru reevaluarea și stabilirea conduitei terapeutice. Aceasta are leziuni cumplite, mușcături până la os, la mâini și picioare.

În ceea ce privește ancheta poliției, față de proprietara câinilor, o femeie de 59 de ani, de profesie expert tehnic judiciar, s-a luat măsura amendării cu 2.000 de lei, în baza OUG 55/2002, privind încălcarea regimului de deținere a câinilor periculoși. Femeia deținea legal câinii, însă a dat dovadă de neglijență.

Totodată, a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de ”neluarea măsurilor pentru prevenirea atacului canin”, pedepsită cu închisoare între șase luni și trei ani sau cu amendă penală. Se pare că victima nu va depune plângere împotriva vecinei care deține câinii, cel puțin așa le-a declarat verbal polițiștilor în primă fază. De altfel, cele două sunt vecine și prietene, iar victima se îndrepta spre locuința posesoarei câinilor, când a fost atacată.  

Din cercetările poliției rezultă că în momentul când proprietara câinilor a deschis poarta de acces a locuinţei pentru a putea parca autoturismul, persoana vătămată se afla deja în apropierea locuinţei sale, moment în care unul dintre câini a ieşit afară din curte şi a atacat-o, muşcând-o de membrele superioare şi inferioare, după care au sărit la ea şi ceilalţi câini.

Scenele de coșmar s-au petrecut miercuri, în jurul orei 14.00.

În imaginile care surprind în parte atacul se vede cum trei oameni intervin și reușesc cu greu să îndepărteze câinii agresivi. Din păcate, până să intervină oamenii, bătrâna a fost mușcată și mutilată îngrozitor.

Cea care a sărit prima este proprietara câinilor, însă și aceasta a reușit să-i îndepărteze cu greu.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a declarat că din verificările efectuate rezultă că proprietara deținea legal patrupedele din rasa periculoasă, în sensul că erau înregistrate.

Atacul s-a produs în mod evident pe fondul neglijenței posesoarei celor patru câini.