Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a stabilit, joi, ca municipiul Câmpulung Moldovenesc și comuna Șcheia să rămână încă 14 zile în scenariul galben de restricții Covid-19, începând cu 11 decembrie, ora 00.00, deoarece incidența cazurilor pozitive la o mie de locuitori s-a menținut între 1,5 și 3. La Câmpulung Moldovenesc incidența este 1,72 la mie și la Șcheia este 2,81 la mie.

CJSU a readus și municipiul Vatra Dornei în scenariul galben. În orașul-stațiune, joi a fost declarat un focar de Covid-19 la Centrul Social de Primire, Asistare și Îngrijire Persoane în Vârstă. Incidență calculată la nivelul municipiului Vatra Dornei pentru data de 8 decembrie este 2,72 la mie.

Tot în scenariul galben intră din data de 12 decembrie, ora 00.00, comunele Bălăceana și Fântânele, pentru o perioadă de 14 zile. La Bălăceana incidența este de 2,70 la mie și la Fântânele 1,70 la mie. În scenariul galben, restaurantele la interior și sălile de jocuri de noroc pot funcționa la 30 la sută din capacitatea maximă.