Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a primit, vineri, vizita unei delegații a Consiliului Regional Cernăuți, condusă de președintele Ivan Muntean. Gheorghe Flutur a declarat că în cadrul întâlnirii s-a discutat despre stadiului proiectelor transfrontaliere derulate în cardul Programului Operațional Comun România Ucraina 2014-2020. Flutur a precizat că Suceava și Cernăuți implementează șase proiecte comune, cu o valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Dintre acestea două se referă la infrastructura de drumuri și vizează îmbunătățirea rețelei de transport în zona transfrontalieră, pe ruta Izvoarele Sucevei - Șepit.

Șeful administrației județene a adăugat că un alt proiect este în domeniul învățământul special pe zona transfrontalieră Suceava-Cernăuți, un alt proiect este pe turism, intitulat „Smart Travel Bucovina”, alte două sunt în domeniul medical și se referă la îmbunătățirea calității serviciilor medicale micro-invazive în zona transfrontalieră. În cadrul discuțiilor, Gheorghe Flutur și-a exprimat intenția de a intensifica în acest mandat acțiunile în cadrul parteneriatului pe care județul Suceava îl are cu regiunea Cernăuți.

Programul a continuat cu o vizită la Spitalul Județean de Urgență Suceava, acolo unde managerul Alexandru Calancea a prezentat ultimele investiții făcute la blocul operator, cu fondurile alocate de Consiliul Județean Suceava. Flutur a spus că în cadrul vizitei la spital a avut loc și o informare reciprocă între specialiști privind măsurile de combatere a pandemiei, atât în județul Suceava, cât și în regiunea Cernăuți. De asemenea, șeful administrației județene a mai precizat că cele două părți au convenit inițierea unor schimburi de experiență între corpul medical din Suceava și Cernăuți în cadrul parteneriatului comun.