Pacienții în stare gravă internați în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava pot fi vizitați de un membru al familiei, în urma unei cereri aprobate de conducerea spitalului. În cazul pacienților bolnavi de Covid-19 internați la Terapie Intensivă, ruda pacientului trebuie să semneze și o declarație pe propria răspundere, conform căreia își asumă „riscul infecțios care decurge din intrarea în mediu contaminat, pentru vizitarea pacientului menționat, în cadrul compartimentului ATI zona Covid”.

„Declar că am fost informat și instruit de către asistent/medic ... privind regulile care trebuie respectate pe timpul vizitei, inclusiv modalitatea de echipare/dezechipare a echipamentului de protecție utilizat și sunt de acord cu măsurile stabilite la nivelul spitalului”, își asumă vizitatorul. De asemenea, acesta este avertizat că nerespectarea regulilor impuse conduce la încetarea vizitei și părăsirea spitalului. Formularul de cerere pentru aparținători și cel pentru declarația pe propria răspundere pot fi descărcate de pe site-ul spitalului: http://www.spitaluljudeteansuceava.ro/pacienti-2/formulare/cerere-apartinatori/ și http://www.spitaluljudeteansuceava.ro/pacienti-2/formulare/declaratie/.

Formularele completate se pot trimite online, pe adresa secretariat@spjsv.ro. Cererile trimise până la ora 13.00 primesc răspuns în aceeași zi, cele trimise după această oră, în următoarea zi. Subliniem că Spitalul de Urgență Suceava este în continuare unitate medicală Covid, prin urmare solicitările de vizitare sunt aprobate doar pentru pacienții în stare gravă.

Pentru obținerea de informații despre pacienții internați, de către familie, unitatea medicală are pe site numerele de telefon de la fiecare secție în parte: http://www.spitaluljudeteansuceava.ro/home/centralizare-numere-de-telefon-final111-2/. Numerele de telefon și adresele de e-mail sunt publicate și pentru cabinetele din ambulatoriul integrat și de specialitate.