Senatorul PNL de Suceava Daniel Constantin Cadariu a declarat că nemulțumirile cu privire la repartizarea banilor din Fondul de Rezervă al Guvernului către primării venite din partea partidelor care formează în momentul de față „alianța toxică PSD-AUR-USR” sunt total nejustificate arătând. Daniel Cadariu a făcut referire în special la social-democrați, precizând că aceștia au memoria scurtă. „După ce au lăsat țara blocată pentru că așa au vrut ei, fără a avea nicio altă soluție, membrii alianței toxice PSD-AUR-USR continuă atacurile deșănțate la adresa PNL acum cu etapa repartizării fondurilor către primării”, a declarat senatorul liberal sucevean. Daniel Cadariu a arătat că unul dintre argumentele care au primat în modul de repartizare a banilor a fost acela de a fi ajutați toți cei care au nevoi, indiferent de culoarea politică. El a amintit aici de alocările pentru anul 2021 pentru acoperirea ratelor și dobânzilor pentru primăriile sucevene din programul ”Utilități și Mediu”.

Daniel Cadariu a spus că în această alocare de fonduri s-a ținut cont de ajutoarele punctuale acordate în cursul anului de la Consiliul Județean, el exemplificând cu sprijinul financiar pentru Spitalul Municipal din Fălticeni. De asemenea, Cadariu a declarat că au fost ajutați cei care au solicitat fonduri, dând exemplul comunei Grănicești, care nu a cerut fonduri pentru această rectificare. 

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a vrut să le împrospăteze memoria celor de la PSD, el arătând că la repartizarea banilor în octombrie 2019, Guvernul Dăncilă și-a bătut joc de primăriile PNL. „La întrebarea de ce primarii PSD au primit mai puțini bani, răspunsul este simplu: pentru că ei au finanțate deja 63% din proiectele pe PNDL 1 și 2, dar și 68% din proiectele pe CNI care nu necesită cotă de co-finanțare. E o nemulțumire și a primarilor liberali că sesiunile de depunere de proiecte europene au fost în perioada PSD, iar noi acum plătim ce au semnat ei. Iar ei au cam fugit de proiectele cu finanțare europeană, unde au nevoie de co-finanțare. Cumva trebuia făcută acum o minimă echilibrare a lucrurilor. Mai e ceva care trebuie spus. La adoptarea bugetului și a Anexei 7.02, cei mai mulți bani au fost dirijați spre primarii USR precum la Alba Iulia, Brașov, Timișoara, Bacău. Atunci nu mai era o dirijare discreționară și lipsită de transparentă, pentru că domnul Barna era vicepremier USR?  Ia să ne mai lase cu ipocrizia domnii de la USR”, a încheiat Cadariu.