Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a realizat un bilanț al acțiunilor de control trafic de la ultimul final de săptămână, în care s-a acționat pe timp de zi cu radarele, iar pe timp de noapte s-au făcut verificări cu etilotestul, în vederea depistării șoferilor băuți. Atrage atenția numărul foarte mare de permise de conducere reținute, aproape 60.

În cadrul acțiunii cu radarele, derulată în zilele de 13 și 14 noiembrie, polițiștii de la Serviciul Rutier, alături de colegii de la formațiunile de profil din teritoriu, au aplicat 467 de amenzi, în valoare de peste 200.000 de lei, mai mult de jumătate pentru viteză peste limitele legale. Doar în cadrul acestei acțiuni au fost reținute 43 de permise de conducere, din care 28 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 de km/h peste limita de pe respectiva porțiune de drum și 15 pentru depășiri pe linia continuă.

Cea mai mare viteză în localitate a fost înregistrată pe E 85, la Dărmănești, 119 kilometri la oră.

În cadrul acțiunii de pe timp de noapte au fost reținute alte 14 permise de conducere, dar au fost constatate și nu mai puțin de 12 infracțiuni rutiere, din care șase de conducere sub influența alcoolului.

Cea mai mare alcoolemie a fost depistată la un șofer din Marginea, oprit la Volovăț, având o concentrație de 1,21 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.