Un echipaj de la Biroul Rutier al Poliției municipiului Suceava a depistat, luni, un șofer din Ucraina care se deplasa pe E 85, spre Suceava, la volanul unei autoutilitare Mercedes Benz, fiind în stare de ebrietate. Polițiștii au acționat în urma unei sesizări prin care erau anunțaţi că dinspre Dărmănești spre Suceava se deplasează o autoutilitară al cărei șofer pare a fi băut. După ce au depistat și oprit mașina, polițiștii au constatat că șoferul era băut, însă au mai făcut o descoperire. În interior erau transportați șlapi de cauciuc pentru care nu existau documente de proveniență.

Ucraineanul în vârstă de 32 de ani a fost identificat în trafic și oprit pe șoseaua de centură a Sucevei, pe care intrase circulând pe direcția dinspre Pătrăuți spre Fălticeni. În urma verificării cu etilotestul a rezultat că avea o concentrație de 0,69 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

În urma controlului făcut de polițiștii rutieri asupra mașinii s-au găsit în interior perechile de șlapi, destinate după toate probabilitățile pentru comerț pe piața neagră.

Polițiștii rutieri i-au sesizat pe colegii de la Serviciul Economic, pentru a efectua verificări cu privire la încărcătură. De asemenea, au fost sesizați lucrătorii din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași, care urmau să trimită la Suceava o echipă de control.

Cu privire la consumul de alcool, polițiștii de la Biroul Rutier Suceava l-au dus pe ucrainean la Spitalul Județean, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.