Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că Nord Gaz va relua furnizarea gazului metan în Rădăuți, după ce primăria va achita o parte din datoriile pe care le are față de această companie. Mai mult, Gheorghe Flutur a spus că în ședința de miercuri, Guvernul României a aprobat alocarea unei sume de șapte milioane de lei pentru plata datoriilor pe care municipalitatea rădăuțeană le are către Nord Gaz pentru gazul metan furnizat.

Odată cu reluarea furnizării gazului metan, locuitorii municipiului Rădăuți ar urma să beneficieze din nou de furnizarea agentului termic în sistem centralizat. Gheorghe Flutur a făcut acest anunț după o întâlnire care a avut loc miercuri, la sediul Ministerului Energiei, între ministrul Virgil Popescu, reprezentanții ANRE, furnizorului de gaz și conducerea Primăriei Rădăuți.

Gheorghe Flutur a amintit că, săptămâna trecută, Guvernul României a alocat Primăriei Rădăuți o sumă de 1,5 milioane de lei pentru asigurarea furnizării agentului termic în acest municipiu. De asemenea, primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, a declarat recent că și municipalitatea va mai aloca o sumă de 500.000 de lei pentru a acoperi o parte din datoriile către Nord Gaz, care se ridică la un total de aproape șapte milioane de lei.