Prima slujbă interpretată în limbaj mimico-gestual dedicată comunității de surdomuți din municipiul Suceava a fost oficiată, pe 11 noiembrie, la Biserica „Sf. Vineri” Suceava. La eveniment au participat peste 20 de persoane, surdomuți din toată Eparhia Sucevei și Rădăuților. Inițiativa organizării unui astfel de eveniment religios dedicat comunității de surdomuți din municipiul Suceava îi aparține Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. De la o idee, s-a ajuns la un proiect, care se va desfășura în continuare la Biserica Parohiei „Sfânta Vineri” din municipiul Suceava.

Pr. protopop Minu Mititelu, Protopopiatul Suceava II, ne-a spus că „pe lângă faptul că participă la o slujbă religioasă, participanții au posibilitatea să socializeze, să discute anumite teme care îi frământă, să petreacă un timp de calitate împreună. La final, noi i-am invitat și la o agapă creștină. Sperăm ca la următoarea întâlnire să vină mai multe persoane. Noi ne dorim ca aceste slujbe în limbaj mimico-gestual dedicate comunității de surdomuți din municipiul Suceava să se desfășoare lunar”.

Prima slujbă interpretată în limbaj mimico-gestual dedicată comunității de surdomuți din municipiul Suceava a fost oficiată de pr. Cristian Ștefan Irina, de la Capela „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” a Liceului Tehnologic Special Bivolărie, și de pr. Laurențiu-Ștefan  Grădinariu (surdomut), profesor de religie ortodoxă la Liceul Tehnologic Special Bivolărie.

Credincioșii surdomuți care au participat la slujbă s-au bucurat că cineva s-a gândit și la ei și cu mare evlavie s-au rugat și au primit ca pe un dar neprețuit rugăciunile interpretate în limbaj mimico-gestual. Pentru câteva ore, Parohia „Sf. Vineri” a fost universul lor, universul semnelor, al limbajului mimico-gestual, de fapt abecedarul unui surdomut.
În acest proiect sunt implicați reprezentanți ai Liceului Tehnologic Special Bivolărie, ai Asociației Naționale a Surzilor - Filiala Suceava, ai Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ai Bisericii „Sfânta Vineri”, ai Protopopiatului Suceava II și ai Asociației „Lumina Lină”.