Primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, a anunțat să situația sistării gazului pentru consumatorii sistemului public de termoficare a fost remediată. Bogdan Loghin a precizat că de astăzi, de la ora 17:00, a fost reluată furnizarea agentului termic. „De asemenea, începând de joi, 18 noiembrie 2021, școlile vor putea continua activitatea de învățământ la zi”, a dat asigurări primarul din Rădăuți. El a arătat că miercuri după-amiază SC Servicii Comunale SA Rădăuți a efectuat o plată de aproximativ două milioane de lei către Nord Gaz, după care această companie a reluat furnizarea gazului metan. „Vreau pe această cale să mulțumesc președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru toate eforturile depuse în deblocarea situației din municipiul nostru! Vă mulțumim pentru încredere și, mai ales, răbdare”, a transmis Bogdan Loghin.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis că îl bucură foarte mult faptul că în Rădăuți a fost reluată furnizarea agentului termic, el anunțând, anterior, că Executivul a alocat încă 7 milioane de lei pentru asigurarea căldurii în acest municipiu.

 

Loghin: Primăria suportă 48% din factura rădăuțenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare

Pe de altă parte, Bogdan Loghin a anunțat că Primăria Rădăuți va suporta 48% din factura rădăuțenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare. „În ședința de îndată a Consiliului Local Rădăuți, de miercuri, 17 noiembrie 2021, care a avut pe ordinea de zi stabilirea prețului energiei termice furnizată în sistem centralizat, s-a votat mărirea subvenției oferite de Primăria municipiului Rădăuți către utilizator, de la valoarea de 130,56 lei/gigacalorie la 350 lei/gigacalorie, mărire care a fost realizată în baza resurselor bugetului local, în cuantum de 570.000 lei, și a sumei primite din bugetul de stat și alocate prin hotărâre de guvern, în cuantum de 1.500.000 lei”, a explicat Loghin. El a adăugat că, astfel, subvenția a fost majorată de 2,7 ori și acoperă financiar lunile noiembrie și decembrie.

„În momentul de față, contracarând valul scumpirilor astronomice ale gazelor naturale prin acordarea acestei subvenții mărite de 2,7 ori, utilizatorul branșat la sistemul de termoficare centralizat va suporta pe factură doar prețul de 391,86 de lei/gigacalorie”, a mai spus primarul din Rădăuți. El a adăugat că acest proiect care a fost aprobat a reprezentat o urgență, deoarece sumele plătite către SC Servicii Comunale SA au ajutat la deblocarea sistării gazului natural către centrala termică. „Proiectul a trecut cu 12 voturi pentru, trei împotrivă, o abținere, o neparticipare și două absențe. Deși aveam așteptări ca toți consilierii din Consiliul Local să înțeleagă necesitatea și urgența momentului, au existat și voturi împotrivă din partea a trei consilieri, Nistor Tatar, Aurel Olărean și Gheorghe Simota, care, sub pretextul unor amendamente nefondate aduse la proiectul inițial, au votat împotrivă”, a mai declarat Bogdan Loghin.