De 1 Iunie, curtea Școlii Gimnaziale Nr. 8 Suceava a fost plină de veselie, de zâmbete, de baloane colorate și multă, multă mișcare. Conducerea unității de învățământ a decis să sărbătorească Ziua Copilului în acest an printr-o acțiune socială care să cultive interesul elevilor pentru sport, stabilirea unor relaţii de comunicare şi prietenie între aceştia și elevii din centrele de plasament.

La ediția a II-a a Acțiunii Sociale „Bucurie prin mișcare” organizată de Asociația Euroactiv, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava, au participat elevi din Centrele de Servicii Sociale pentru copiii aflați în dificultate din Solca, Fălticeni, Gura Humorului, elevi de la Școala Gimnazială “Constantin Morariu” Pătrăuți, precum și elevi voluntari de la Asociația Euroactiv. 

De asemenea, s-au mai implicat Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, Inspectoratul Județean de Jandarmi și SMURD Suceava, care au desfășurat diverse exerciții de autoapărare, de prim ajutor, dresaj cu patrupede, prezentarea a mașinilor de intervenție etc.

În același context, sub coordonarea profesorilor de educație fizică și sport de la Școala Gimnazială Nr. 8, Adrian Gheorghe Cerlincă și Eduard Daniel Brînzei, s-a disputat și un campionat de fotbal între echipele participante la această acțiune, ierarhia finală fiind următoarea:

- Locul 1: echipa Școlii Gimnaziale Nr. 8 Suceava;

- Locul 2: echipa Școlii Gimnaziale “Constantin Morariu” Pătrăuți;

- Locul 3: echipa CTF Fălticeni;

- Locul 4: echipa CTF Gura Humorului;

- Mențiuni: echipa CTF Solca și echipa de voluntari ai Asociației Euroactiv.

La final, echipele participante au fost premiate de către inspector școlar Marinela Cristina Cimpoeșu și de președintele Asociației Euroactiv, prof. Mihai Greciuc, care a anunțat și surpriza acestei ediții: o excursie de două zile la Brașov și o tabără la Costinești.

În încheiere, organizatorii au dorit să mulțumească partenerilor, elevilor participanți, profesorilor îndrumători, dar și cadrelor didactice: director, prof. Corina Larionescu, consilier educativ, prof. înv. primar Adriana Munteanu, prof. înv. primar Greta Airinei, prof. înv. primar Lăcrămioara Vartolomei, prof. Adrian Gheorghe Cerlincă, prof. Eduard Daniel Brînzei, prof. Victorița Cojocaru, prof. Camelia Solovăstru și bibliotecar Mihaela Ungureanu.