Ziua Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim“ a fost sărbătorită de elevii școlii, împreună cu profesorii și părinții lor, prin târgul cu vânzare „Ce pot face două mâini dibace”. Inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, ajuns la a IV-a ediție, este învățătoarea Raluca Lungu. În cadrul târgului au fost amenajate 15 standuri, la care copiii au expus spre vânzare produse pregătite de ei, împreună cu părinții sau în cadrul atelierelor tehnologice de la școală. De la prăjituri, dulceață, gemuri și compoturi, zacuscă, sucuri și siropuri, popcorn, covrigi, fructe confiate până la sarmale cu mămăligă, de la jucării și ornamente confecționate manual, felicitări, semne de carte și bentițe până la căsuțe pentru păsări, participanții au avut o gamă largă de produse la alegere.

Coordonatorul de proiect Raluca Lungu a declarat că au participat aproximativ 300 de copii, îmbrăcați în costume populare, majoritatea din ciclul primar. De la gimnaziu au participat patru clase, iar de la liceu, doar profesorii.

Potrivit învățătoarei Lungu, cele mai vândute au fost produsele gătite în casă, îndeosebi sarmalele, iar cele mai puțin căutate au fost, spre dezamăgirea ei și a copiilor, obiectele confecționate de elevi la școală, în cadrul atelierelor tehnologice - căsuțele pentru păsări, ornamentele și jucăriile muzicale.

Cele mai mari vânzări le-au înregistrat elevii clasei I A, în sumă totală de 1.700 de lei. „Ei au avut cele mai multe și mai diversificate produse. Au avut nu numai preparate culinare și dulciuri, ci și căciulițe și bentițe. Mama unuia dintre copii este croitoreasă și i-a ajutat în acest sens”, a spus Raluca Lungu.

Destinația banilor încasați va fi decisă de comitetul de părinți de la fiecare clasă. La edițiile precedente au fost folosiți pentru premiile acordate la sfârșitul anului școlar, pentru excursii sau achiziționarea de materiale didactice.