Un bărbat din comuna Vama, care și-a înjunghiat fratele cu un cuțit în zona claviculei, și-a aflat vineri pedeapsa finală. Curtea de Apel Suceava a menținut practic soluția de la Tribunalul Suceava și l-a condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pe Cozmin Nicolai Sacaliuc. Acesta a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie cu raportare la infracţiunea de tentativă la omor.

În luna noiembrie a anului trecut, polițiștii de la Secția Rurală Vama au fost sesizați prin 112 de o femeie, care a cerut ajutor, anunțând că cei doi fii ai săi au avut o altercație, iar unul din ei este înjunghiat. Polițiștii i-au găsit în locuință pe mama apelantă și pe cei doi frați. Unul dintre ei avea o plagă înjunghiată, astfel că a fost transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Nicolai Sacaliuc, în vârstă de 39 de ani, agresorul, era în stare de ebrietate. Din primele cercetări rezultă că acesta i-a aplicat fratelui său mai multe lovituri cu pumnii și o lovitură de cuțit.

La fața locului au fost chemați de urgență judiciariștii de la Serviciul de Investigații Criminale, împreună cu un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, iar fapta a fost încadrată la tentativă de omor. Agresorul a fost arestat preventiv imediat după comiterea faptei, măsură care este valabilă și în prezent.