Echipa Foresta Suceava a organizat o conferință de presă înaintea primului meci oficial din 2023, cu Ceahlăul Piatra Neamț, din cadrul etapei a XVI-a a Ligii a III-a. Partida se va disputa pe stadionul Areni, sâmbătă, 11 martie, cu începere de la ora 15.00.

„Mai avem trei meciuri foarte grele în sezonul regulat și ne dorim să păstrăm acest avans de nouă puncte pe care îl avem în fruntea clasamentului. Dacă vom reuși să-l mărim, ar fi grozav. Trebuie să o luăm pas cu pas, iar primul obiectiv este accederea la baraj, după care putem vorbi și de o eventuală promovare”, a precizat antrenorul principal al formației sucevene, Dorin Goian.

În continuare, tehnicianul „galben-verzilor” s-a referit la confruntarea cu nemțenii, de sâmbătă: „Ceahlăul este o echipă mult schimbată în bine, mai pregătită fizic, mai agresivă și mult mai organizată pe faza defensivă. În plus, a adus și câțiva jucători valoroși care au crescut nivelul echipei, mă refer la Vișinar, Ciobanu sau Neicuțescu. Sunt sigur că ne va fi mult mai dificil decât în jocul tur, însă eu am mare încredere în jucătorii mei. Cu toții suntem nerăbdători să înceapă campionatul, să jucăm din nou pe puncte. Nu pot promite că vom câștiga toate meciurile, dar vreau să-i asigur pe suporteri că fiecare fotbalist al Forestei care va intra pe teren va da totul pentru echipă. Pe această cale, fac un apel la fanii suceveni să vină în număr cât mai mare la stadion, pentru că abia acum începe greul pentru noi. Vom avea parte numai de meciuri tari în această primăvară, iar ei ne pot ajuta să îndeplinim obiectivul”.

Dorin Goian a dezvăluit și care este situația financiară de la gruparea suceveană, reiterând faptul că echipa de fotbal nu poate exista fără sprijinul Primăriei și al Consiliului Local: „Președintele clubului a făcut un efort financiar și le-a achitat jucătorilor un salariu, pentru că nu mai luaseră bani din decembrie. Cu siguranță, cum vor intra banii de la municipalitate, lucrurile se vor reglementa. Eu am încredere că Primăria și Consiliul Local vor fi în continuare alături de echipă și le mulțumim pe această cale pentru tot ce au făcut până acum pentru noi. Asta este realitatea, fotbalul sucevean depinde momentan numai și numai de acești bani. Până vine vreun investitor arab la Suceava, mai avem de așteptat”.

În final, Dorin Goian a ținut să dezmintă zvonurilor conform cărora a fost ofertat pentru postul de antrenor al FCSB, asigurându-i pe suporterii suceveni că-și va respecta contractul cu Foresta.

„Nu am avut niciun fel de contact cu vreo persoană din conducerea FCSB. Au fost doar acele știri apărute în presa centrală. Eu sunt sub contract cu Foresta și mă focusez pe obiectivul nostru de aici”, a mărturisit Goian.