O suceveancă în vârstă de 30 de ani a încasat o amendă chiar de Ziua Femeii, însă sancțiunea aplicată nu pare să fi fost deloc exagerată având în vedere cum s-au petrecut lucrurile.

Aflată la volanul unui bolid de capacitate mare, șoferița a urcat cu mașina peste spațiul verde și pe trotuar, peste drum de sediul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, lângă sediul Direcției Silvice. A lăsat acolo mașina și s-a dus să-și rezolve treburi prin zonă. Pietoni care treceau prin zonă, dar și șoferi s-au arătat revoltați de acest gest.

Femeia a zăbovit suficient timp prin zonă pentru ca Poliția Locală, dar și Biroul Rutier Suceava să se autosesizeze. Un echipaj a ajuns în zonă, a constatat contravenția, iar în scurt timp a apărut și proprietara.

Femeia în vârstă de 30 de ani, dintr-o comună din apropierea Sucevei, a fost sancționată cu amendă de 725 de lei (5 puncte de amendă) și i s-au aplicat și 3 puncte de penalizare la permisul de conducere. Ea poate plăti doar 290 de lei în termen de 15 zile.

Directorul Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, a subliniat că nu a putut exista decât varianta aplicării amenzii în condițiile în care femeia s-a arătat deranjată de apariția polițiștilor și i s-a părut firesc să lase mașina acolo sub pretextul că nu erau locuri de parcare în apropiere, iar ea se grăbea foarte tare. De multe ori, atitudinea contravenientului face diferența dintre o amendă sau un avertisment. E drept, în cazul de față, având în vedere locul în care a fost lăsată mașina, un avertisment ar fi fost prea puțin.