Formația de juniori sub 16 ani a Liceului cu Program Sportiv Suceava va începe sezonul oficial de primăvară în forță, cu un meci de referință, împotriva echipei similare a clubului Rapid București, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Elitelor. Partida va avea loc duminică, cu începere de la ora 12.00, pe terenul sintetic din cartierul George Enescu.

LPS Suceava a ajuns până în această fază a competiției după a trecut pe parcurs de LPS Satu Mare (scor 6-0) și Viitorul Cluj (2-1), în timp ce Rapid București a eliminat până acum formațiile FC Bacău (3-1) și U Craiova 1948 (3-0).

„Aceasta este o generație foarte bună, cu doi jucători care sunt deja în atenția antrenorului Dorin Goian la Foresta, este vorba de Ștefan Petraru și de internaționalul de juniori Sebastian Burlacu. Am mare încredere în antrenorul Andrei Ițco și în băieții săi, și simt că putem realiza o nouă performanță pentru Liceul cu Program Sportiv, și anume calificarea în semifinale. Ținând cont de parcursul acestei grupe în campionat, unde a ajuns în play-off, cât și în cupă, cred că avem șansa noastră în meciul de duminică cu Rapid”, a declarat directorul LPS Suceava, Ciprian Anton.

Antrenorul Andrei Ițco se bazează în actualul sezon pe următorul lot de jucători: Alexandru Anton, Păunel Apetrei, Victor Băbăscu, Albert Bodnariu, Sebastian Burlacu, Denis Cojocariu, Matei Crăciun, Gabriel Crițan, Daniel Daneliuc, Christian David, Claudiu David, Dani David, Luca Gavrilovici, Augustin Găină, Fabian Găină, Cristian Lupu, Fabian Molnar, Iustin Panciuc, Ştefan Petraru, Ştefan Recolciuc, Vlad Roșca, Alexandru Rotaru, Mihai Sava, Rareș Ştefănoaia, Florin Scutariu, Matei Scripcariu și Cosmin Toderean.

Faza sferturilor de finală din Cupa Elitelor U16 mai programează la sfârșitul acestei săptămâni meciurile Farul Constanța – Progresul Spartac, Interstar Sibiu – Universitatea Craiova și Kids Tâmpa Brașov – FCSB.