Un copil în vârstă de 12 ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Suceava și a fost transferat de urgență la Spitalul de Neurochirurgie Iași, la cererea familiei, după un accident produs joi la orele prânzului la Mănăstirea Humorului.

Pe 9 martie, în jurul orei 13.20, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată prin 112 despre producerea unui accident pe drumul județean din Mănăstirea Humorului, în dreptul Centrului de Informare Turistică.

Un șofer în vârstă de 23 de ani, din Mănăstirea Humorului, în timp ce conducea un autoturism BMW, cu care se deplasa pe direcția dinspre Poiana Micului spre Gura Humorului, a surprins și accidentat un copil de 12 ani, tot localnic, care s-ar fi angajat în traversare fără a se asigura și printr-un loc fără vizibilitate.  

Nenorocirea a fost amplificată de faptul că minorul  s-a angajat în traversarea drumului public prin spatele unui mijloc de transport public de persoane, în fugă. Șoferul BMW-ului nu a mai avut cum evita, din păcate, impactul.

Șoferul a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0.

Copilul a fost preluat de o ambulanță în stare gravă, cu o puternică leziune la cap.

Conform procedurilor, a fost deschis un dosar penal privind comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă în cadrul căruia se vor continua cercetările și se va stabili dinamica exactă a producerii accidentului.

Din păcate, și ziua de joi, 9 martie, în care un biciclist a murit lovit de o mașină, iar un copil a fost rănit grav, demonstrează că în județul Suceava cele mai multe accidente grave nu sunt coliziuni între mașini pe fondul vitezei sau depășirilor neregulamentare. Mai frecvente sunt accidentele produse din cauza indisciplinei în trafic a bicicliștilor și a traversărilor neregulamentare.