Elevii suceveni au făcut o figură frumoasă în cadrul Concursului Pluridisciplinar (matematică și informatică) „PROSOFT@NT”, desfășurat la Piatra Neamț, în perioada 1 - 4 martie.

Competiția a adunat 70 de elevi și 15 profesori însoțitori din România, 8 elevi și 2 profesori din Italia, 15 elevi și 3 profesori din Republica Moldova.

Alexandru Moroșan, din clasa a XII-a, de la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, a participat la proba de programare, adjudecându-și locul al III-lea. Elevul a fost îndrumat de prof. Suzana Șestac.

De asemenea, Rareș Aurel Poinaru a obținut premiul al III-lea, la proba de matematică. Elevul este clasa a IX-a, la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, fiind coordonat de prof. Cristian Amorăriței.

Tot la proba de matematică, Șerban Orza, de la clasa a XII-a, coordonat de prof. Marius Marchitan, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, a obținut locul al II-lea.

La proba pe echipe, interdisciplinară (matematică și informatică), echipa județului s-a clasat pe locul al IV-lea.

Concursul Interdisciplinar „PROSOFT@NT” a fost structurat pe următoarele probe: interdisciplinară (matematică + informatică), programare, matematică, soft educaţional / pagini web.

La proba de programare a mai participat elevul Luigi Beniamin Bursuc, clasa a IX-a de la Liceul Teoretic Filadelfia Suceava, îndrumat de prof. Daniela Narcisa Ștefănescu și prof. Tiberiu Ioan Buliga.