Procurorii de la DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au acționat în zilele de 9 și 10 martie într-un dosar în care patru indivizi sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive (etnobotanice).

Este vorba de alimentarea pieței din trei județe, Iași, Suceava și Cluj.

Membrii grupării sunt acuzați că în perioada octombrie 2022 – martie 2023 au comercializat, în repetate rânduri, droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (JWH 210 și heroină) și etnobotanice consumatorilor de astfel de substanțe de pe raza celor trei județe.  

Atrage atenția că inculpații, parte dintre ei condamnați anterior la pedepse privative de libertate, în prezent liberați condiționat, ar fi aprovizionat cu droguri de mare risc și cu etnobotanice și deținuți încarcerați în penitenciarele din București și Botoșani.
În urma celor nouă percheziții derulate în județele Iași, Suceava și Cluj-Napoca, au fost identificate și ridicate 100 grame de canabis, 90 doze (aproximativ 80 de grame) de substanțe psihoactive noi (3 CMC), 65 grame de substanță vegetală, 10 doze de canabis, un pistol airsoft, 4 cântare de precizie pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile și suma de 13.000 lei.
La acțiune au asigurat suport și polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Suceava.

Tribunalul Iași a admis, vineri, propunerea procurorilor de la DIICOT și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaților Bogdan Adrian Negrei, Robert Butuc, Victor Ionuț Frangache și Ciprian Murărescu.

Toți cei patru inculpați se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.