Judecătoria Suceava a dat sentința într-un dosar în care un șofer a fost judecat pentru ucidere din culpă după ce a accidentat mortal o femeie pe trecerea de pietoni din municipiul Suceava din dreptul parcului ”Trei Bărboși”.

Șoferul, care evident că a avut vina pentru accident, existând și imagini video care surprind impactul, a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, dar judecătorii au stabilit că pedeapsa poate fi suspendată pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni. Așadar, inculpatul nu va face pușcărie, dacă sentința rămâne cea stabilită de Judecătoria Suceava.  

Sentința Judecătoriei Suceava poate fi atacată cu apel la Tribunalul Suceava.

Probabil că judecătorii au decis că șoferul nu trebuie să stea după gratii având în vedere că a fost vorba doar de un accident, fără ca acesta să fi avut vreo circumstanță agravantă cum ar fi consum de alcool, lipsă permis de conducere etc.  

Magistrații au mai decis ca două moștenitoare ale femeii decedate în accident să primească despăgubiri morale de câte 10.000 de euro și 3.000 de euro, însă și această latură a sentinței poate fi contestată.   

Accidentul s-a petrecut pe 20 noiembrie 2020, pe bulevardul principal al Sucevei, la trecerea de pietoni din fața parcului ”Trei Bărboși”, cu atât mai periculoasă în acea vreme când nu era semaforizată. 

Carmen Pantilimon, în vârstă de 63 de ani, a decedat la câteva ore după ce a ajuns la spital în stare gravă, cu multiple traumatisme. Ea a fost operată, însă din păcate nu a mai putut fi salvată.

Pe 20 noiembrie, în jur de ora 10.00, Gheorghe Nedelea, în vârstă de 60 de ani, din municipiul Sf. Gheorghe, județul Covasna, aflat la volanul unei autoutilitare Fiat, cu care circula pe strada Ștefan cel Mare, pe direcția dinspre primărie spre Hotel Bucovina, a surprins și accidentat femeia care a traversat poate un pic imprudent, dar regulamentar, pe trecerea de pietoni, de peste drum de parcul ”Trei Bărboși”.

 

 

Șoferul venea pe banda I, cu viteză, iar femeia a traversat din dreapta sa. Astfel, un impact nu a mai putut fi evitat. Șoferul a avut o tentativă de evitare a impactului violent, însă nu a mai fost timp de așa ceva.

 

Un alt accident mortal a avut loc la această trecere de pietoni și anul trecut

La această trecere de pietoni a mai avut loc un accident mortal mai recent, în luna august a anului trecut, la o oră la care semaforul era pe intermitent. În cazul de anul trecut șoferul a fugit de la fața locului și a fost o perioadă arestat preventiv. Procesul cu privire la acest caz în care inculpatul este judecat atât pentru ucidere din culpă, cât și pentru infracțiunea de părăsirea locului accidentului se află pe rolul Judecătoriei Suceava.