Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a anunțat că trei lăcașe de cult din județ vor primi finanțare pentru restaurare. Bogdan Gheorghiu a precizat că reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea clădirilor culturale din România au fost printre prioritățile mandatului său de ministru al Culturii. „Prin urmare, salut semnarea de către ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a 27 de contracte pentru modernizarea și reabilitarea de situri turistice, finanțate prin Componenta 11 – Turism și cultură din Planul Național de Redresare și Reziliență. Suceava se numără printre județele care vor beneficia de semnarea acestor contracte”, a spus Gheorghiu. El a arătat că prin acest program vor fi investiții în patru situri turistice din județ, care vor pune în valoare obiectivele și vor atrage mai mulți turiști, fapt care poate contribui la dezvoltarea comunităților. Astfel, deputatul PNL de Suceava a arătat că va fi restaurat patrimoniul cultural al Mănăstirii Humor și ansamblul Mănăstirii Râșca, care fac parte din ruta mănăstirilor din zona Moldovei, investițiile fiind în valoare de 6,54 milioane euro. El a adăugat că și patrimoniul cultural al bisericii de lemn din Mănăstioara este inclus în ruta bisericilor de lemn, iar pentru această rută au fost semnate cinci contracte, în valoare totală de 2,38 milioane euro.

„De asemenea, vor fi investiții pentru reabilitarea unor gospodării cu arhitectură tradițională din comuna Straja. Acestea fac parte din ruta satelor cu arhitectură tradițională, rută pentru care au fost semnate astăzi contracte în valoare de 3,43 milioane euro”, a precizat Bogdan Gheorghiu.

Contractele semnate marți de ministrul Marcel Boloș au o valoare de 43,7 milioane euro, iar componenta 11 – Turism și Cultură din PNRR dispune de o alocare totală de 449 de milioane de euro.