Chiar dacă condițiile meteo nu sunt încă prielnice, vremea fiind aproape ca cea din timpul iernii, municipalitatea suceveană a dat startul lucrărilor de reabilitare și modernizare a străzilor, chiar din zona centrală, pe o porțiune din „Traseul Sfântului”.

Viceprimarul Lucian Harșovschi, care se ocupă de lucrări, a precizat:

„Dacă anul trecut am reabilitat ruta alternativă, str. Mirăuți - Podul Unirii, anul acesta continuăm cu str. Ștefăniță Vodă și str. Luca Arbore, din zona centrală, unde vom reabilita complet străzile și vom reface bordurile și trotuarele. De menționat este faptul că acest traseu este unul important pentru cetățenii municipiului Suceava, fiind cunoscut și ca parte din Traseul Sfântului, mii de credincioși urmându-l în fiecare an în timpul procesiunii cu Moaștele Sfântului Ioan cel Nou”.

Străzile respective sunt importante nu doar pentru cei care locuiesc în zona respectivă, care s-a dezvoltat, fiind foarte aproape de km 0 al municipiului, ci și pentru locuitorii din alte cartiere și turiști, fiind cale de acces atât către Biserica „Sf. Gheorghe” Mirăuți, cât și pentru aleea către Cetatea de Scaun Suceava și Muzeul Satului Bucovinean.  

„Nu ne oprim aici, continuăm!”, a subliniat viceprimarul Lucian Harșovschi, menționând că  multe alte lucrări vor fi demarate în perioada următoare.