Camera de Comerț și Industrie Suceava și Comisia pentru antreprenoriat și turism din cadrul Senatului vor organiza, joi, 27 aprilie, la Vatra Dornei, o dezbatere publică pe tema proiectului de lege privind acordarea de vouchere de vacanță în sectorul privat. Evenimentul are loc de la ora 11:00, în Sala Oglinzilor din cadrul Primăriei Vatra Dornei, la dezbatere fiind așteptate toate peroanele interesate de acest act normativ. La dezbatere va fi prezent și ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, reprezentanți ai autorităților publice județene, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Suceava, asociații patronale, antreprenori, angajați, precum și alte entități și persoane juridice. Propunerea legislativă prevede acordarea de vouchere de vacanță în sectorul privat. Această măsură are rolul de a revitaliza sectoarele de turism și HoReCa, dar și industriile conexe precum transportul, comerțul, serviciile, industria alimentară ș.a., precum și de a elimina discrepanțele evidente dintre sectorul privat și cel bugetar și de a reduce costul fiscal pe angajat.

Astfel, aproximativ 4,2 milioane de salariați din sectorul privat ar putea beneficia de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei/salariat, similar cu salariații din sectorul bugetar. Potrivit inițiatorilor acestei legi, contravaloarea acestora urmează să fie asigurată din bugetul de stat, fără a exista vreo presiune suplimentară pe angajatori.

Propunerea legislativă a fost semnată favorabil de 140 de parlamentari PNL, PSD și UDMR și s-a solicitat Biroului Permanent al Senatului dezbaterea în procedură de urgență, pentru a stabili cât mai rapid un cadrul legislativ predictibil. De asemenea, propunerea legislativă a primit aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ și Consiliului Economic și Social, iar în prezent se dezbate în comisiile de specialitate.