Un tânăr din Suceava, recidivist în materie de furturi, a fost arestat pentru ultraj după ce a lovit cu pumnii un polițist local la intrarea în clubul din Casa de Cultură a municipiului Suceava. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 16 spre 17 aprilie, în jurul orei 3. 00 din noapte. Între timp, la dosar a ajuns și certificatul medico-legal care atestă că polițistul local a suferit leziuni care necesită 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Ancheta din acest caz a fost derulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, iar din cercetări, pe scurt, a rezultat că polițistul, aflat în patrulă, se afla în căutarea unui individ care provocase distrugeri pe esplanada Sucevei, iar în zona ușii de acces în club s-a intersectat cu Iulian Ciurariu. Fără a exista nici un fel de clinci între cei doi, agresorul a început să îl lovească cu pumnii pe polițistul local. Din fericire, polițistul local este din generația mai tânără, bine pregătit, astfel că a reușit să se replieze la loviturile primite. Sunt și imagini care au surprins agresiunea, iar pe acestea s-a putut observa cum Ciurariu a lovit susținut, cu pumnii, ca la box.

După ce s-au făcut audieri, s-au studiat imaginile video și polițistul a fost examinat medico-legal, într-un cuvânt după ce s-a adunat probatoriu, marți, 25 aprilie, inculpatul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de ultraj și reținut pentru 24 de ore.

Miercuri, 26 aprilie, Judecătoria Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Iulian Ciurariu. Acesta din urmă a cerut prin avocat din oficiu o măsură mai blândă, controlul judiciar sau arestul la domiciliu. 

După cum am mai subliniat, inculpatul este recidivist, având la activ fapte de furt, dar și tâlhărie.  

Inculpatul poate contesta mandatul de arestare la Tribunalul Suceava și se bucură de prezumția de nevinovăție.