Poetul și artistul vizual sucevean Constantin Severin este invitat, în perioada 10-13 mai 2023, la Festivalul Internațional de Poezie „Orfeu”, ediția a V-a, din Plovdiv, Bulgaria.

Poetul sucevean a primit invitația de a participa la acest eveniment cultural de la organizatorul festivalului, cunoscutul poet Anton Baev. „Acest prestigios festival de poezie a fost înființat în anul 2018, într-unul din cele mai vechi orașe locuite din Europa (cu un teatru, un stadion, un amfiteatru și o bazilică din epoca romană), pentru a celebra faptul că în anul următor, 2019, orașul Plovdiv a fost desemnat capitala culturală europeană împreună cu orașul Matera din Italia”, a spus Constantin Severin.

Poeții invitați la ediția din acest an -  Festivalul Internațional de Poezie „Orfeu” din Plovdiv: Constantin Severin – România, Robert Meskhi – Georgia, Yulia Berezhko-Kaminska – Ucraina, Ataol Behramoglu – Turcia, Husein Mevsim – Turcia, Dimana Ivanova – Bulgaria, Tomas Stary - Republica Cehă, Yordan Velchev – Bulgaria, Martina Strakova – Slovacia, Flavia Teoc - România / Danemarca.

Am mai aflat de la poetul sucevean că proiectul cultural la care va lua și el parte este realizat cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Plovdiv, Direcția pentru Cultură și Arheologie și face parte din calendarul cultural al municipalității din anul acesta, incluzând lecturi și o competiție de poezie, un seminar cultural și educațional, un forum al scriitorilor și excursii la cele mai importante obiective turistice. Organizatorii vor publica o antologie cu poemele invitaților în limbile bulgară și engleză.