Din 30 noiembrie 2023, cetățenii care vor returna un ambalaj nereutilizabil la centrele de returnare din oraș vor primi 0,50 lei ca urmare a intrării în vigoare a sistemului de garanție-returnare pentru ambalajele primare nereutilizabile de sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 și 3 litri. Măsura, prevăzută în HG 1074/2021, trebuia să intre în vigoare mai demult, dar a fost amânată, la solicitarea marilor operatori din piață, pentru că nu era pregătită logistica necesară.

„Am propus să se înființeze la Suceava unul din cele 17 centre regionale unde ambalajele returnate vor fi numărate, sortate, pregătite pentru reciclare, în colaborare cu operatorii de salubritate.

Totodată, am propus înființarea a 5 centre în cartiere, sub coordonarea Sistemului de Garanție Returnare, în vederea organizării și operării punctelor de returnare”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a avut marți discuții, în Capitală, cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, la sediul Asociației Municipiilor din România.

Tot marți, edilul municipiului reședință de județ a avut întâlniri la București la mai multe instituții guvernamentale, unde a discutat probleme curente ale municipalității: Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Compania Națională de Investiții.