Grupul civic „Inițiative pentru Bilca” și autoritățile locale(Primăria și Consiliul Local Bilca) organizează sâmbătă, 9 septembrie, începând cu ora 9:00, o clacă tradițională de uns cu lut căsuța din Parcul Prieteniei, o tradiție care face parte din identitatea locală.

Parcul Prietenieia fost amenajat tot prin efortul comunității locale, în perioada 2018 - 2020, un spațiu redat comunității care cuprinde facilități sportive (terenuri, zonă de promenadă, căsuțe de lectură și cuiburi de păsărele create de elevii școlii din comună) și multe alte lucruri frumoase ale comunității. 

„Vom călca lutul, vom vedea tehnicile tradiționale de ungere a căsuței din lemn, proaspăt vergelată și vom gusta din bucate locale. Căsuța va deveni un spațiu comunitar, dedicat cetățenilor, tinerilor, activităților culturale și nu numai. În comuna Bilca, efortul de a salva o căsuță tradițională și a o transforma într-un spațiu comunitar continuă. Vă așteptăm în număr cât mai mare la o experiență inedită”, transmit reprezentanții Grupului civic „Inițiative pentru Bilca”.

Detalii în evenimentul dedicat:  https://www.facebook.com/events/138279102687886/ și la telefon: 0740 286 755.