Echipa Frăția Lupilor Suceava a participat activ la cel mai mare eveniment de airsoft mil-sim (prescurtare de la military simulation) din România, intitulat OverLoad - Turning Point, care s-a desfășurat în proximitatea localității Avrig, din județul Sibiu, în primele zile ale lunii septembrie.

La startul maratonului de airsoft s-au regăsit un număr record de practicanți ai acestui spectaculos sport, circa 600, proveniți din țări precum Grecia, Italia, Ungaria, Bulgaria și România.

Sucevenii au făcut parte din Facțiunea Rebelilor, Golden Rats, a avut indicativul G (Golf) și au fost aliați cu echipa MAK din Târgul Mureș, condusă de Boer Jozsef, alias Joker.

Jocul a durat 40 de ore non-stop, fapt ce i-a solicitat la maximum pe concurenți din punct de vedere fizic și mental.

Scenariul a fost deosebit de complex, cu misiuni de dominație, protecție VIP, transport combustibil, detectare avion căzut, transport piese artilerie, fiind pigmentat și de intervenția în forță a mașinilor de teren, toată această acțiune întâmplându-se pe un teren accidentat, cu o lungime de 4 kilometri.

„Suntem foarte mulțumiți de prestația noastră, mai ales că din echipă fac parte și sportivi foarte tineri, cu un potențial extraordinar, ce a condus la un feedback încurajator de la întreaga comunitate de airsoft din România. Le sunt recunoscător camarazilor mei Adi, Ionuț, Sebastian, David și Vlad pentru implicare și pentru că nu au cedat nici o clipă, deși condițiile de joc au fost cele mai dure de până acum. De asemenea, vreau să mulțumesc echipelor MAK din Târgu Mureș, WWO din Oradea, cu care am colaborat excelent”, a relatat profesorul Marius Lup, membru al Frăției Lupilor.